O casă privată specială construită în jurul stejarilor bătrâni

Când se confruntă cu o alegere între prezentarea priveliștilor uimitoare sau păstrarea copacilor care cresc pe site, studioul Mork-Ulnes Architects a ales să facă ambele. Ei au reușit acest lucru împărțind planul acestei retrageri moderne în trei secțiuni separate. Casa care se află în Ukiah, SUA este foarte asemănătoare cu o cabină prefabricată în multe privințe, dar în același timp are propria sa identitate unică.

 

Puteți vedea aici cum două dintre volume adăpostesc vechiul stejar între ele, permițându-i să crească netulburat

Este demn de menționat faptul că acesta a fost un proiect cu un buget foarte mic și pentru a menține costurile reduse și, de asemenea, pentru a urma calea durabilă pe care clienții lor au preferat-o, arhitecții au ales să utilizeze materiale standard de pe raft, inclusiv o mulțime de lucrări nefinalizate placaj și OSB.

 

Designul interior este foarte simplu și este definit mai ales prin culori neutre

 

Paleta de materiale și finisaje prezentate de-a lungul volumelor a ajutat acest proiect să rămână în limita bugetului

 

S-au depus eforturi speciale pentru conservarea tuturor copacilor existenți pe amplasament

Situl pe care a fost construită această casă neobișnuită oferă vederi asupra a trei formări de teren: stânca Eagle, creasta montană și podgoriile din valea de dedesubt. Pentru a putea încadra toate cele trei vederi și pentru a păstra vechii stejari prezenți pe amplasament, casa a fost împărțită în trei volume care se extind între copaci și sunt orientate fiecare spre una dintre cele trei formațiuni. Mai mult, structura a fost construită pe piloți de oțel, o decizie luată pentru a proteja rădăcinile copacilor.

 

Trei volume separate, cu orientări diferite, converg spre intrare

 

Casa a fost construită pe piloți, ceea ce permite rădăcinilor copacilor să rămână nedeteriorate

 

Toate cele trei volume au ferestre panoramice uriașe pentru a surprinde și încadra cel mai bine priveliștile uimitoare

 

Designul general al casei este simplu, fără caracteristici sau ornamente inutile

 

Pentru interiorul casei au fost folosite placaje neterminate și foi OSB, păstrând designul simplu și costul scăzut

 

Deși planul de etaj împărțit este neobișnuit, acesta oferă multe avantaje specifice site-ului

 

Tranzițiile între diferite volume sunt perfecte datorită designului deschis și minimalist

 

Related Posts