Arhitectura cabinelor norvegiene în legătură cu împrejurimile lor uluitoare

Norvegia are o mulțime de munți mari și peisaje accidentate, ceea ce îl face un loc perfect pentru a căuta modele de cabine frumoase și inspirate. Există o mulțime de inspirație de aflat aici, așa că am alcătuit o listă a primelor zece cabine din Norvegia alese în funcție de design, împrejurimi și atracție generală. Fiecare este diferit și unic, dar toate împărtășesc în comun o abordare modernă de design și un respect pentru natură și frumusețea sa magnifică.

 

Cabana Diamanten de A38 Arkitekter

Aceasta este o cabană situată în centrul Norvegiei, în munții frumoși de deasupra Oppdal. Numele său s-a tradus prin Cabina Diamong, care este o referință la geometria sa unghiulară și neobișnuită. A fost proiectat de studioul A38 Arkitekter și finalizat în 2019 și este o structură mică cu o suprafață totală de 45 de metri pătrați.

 

Privind-o, puteți spune imediat că aceasta nu este cabina dvs. tradițională medie. Arată ca o bijuterie și contrastează cu structurile mai obișnuite din jurul ei. În același timp, este conceput pentru a profita de locația sa și pentru a avea un impact minim asupra terenului.

 

Manshausen 2.0 Insula Resort de Stinessen Arkitektur

Această cabină modernă a fost proiectată în 2018 de studioul Stinessen Arkitektur și servește ca o extensie a stațiunii existente Manshausen Island. Este situat în arhipelagul Steigen, între munți și mare, ceea ce îi oferă priveliști uimitoare.

 

Proiectul de extindere include o serie de cabine la fel ca acesta și, de asemenea, o saună care a fost construită folosind materiale rămase. Cabinele se extind deasupra apei și trebuiau proiectate și poziționate în funcție de climă și nivelul fluctuant al mării. Pentru exterior s-a ales un cadru durabil din aluminiu datorită expunerii la apă sărată. Acest lucru le conferă un aspect modern și ușor industrial, care este redus de sticlă și geometria generală.

 

Cabana de retragere Efjord de Stinessen Arkitektur

Talentul studio Stinessen Arkitektur a proiectat, de asemenea, această cabină magnifică în 2017. Este situat pe insula Halvarøy și are vederi superbe pe toate părțile.

Echipa a fost rugată să creeze un refugiu primitor care să poată oferi intimitate totală, dar să profite și de priveliștile panoramice și de peisajul uimitor care o înconjoară. Acest lucru i-a inspirat pe arhitecți să creeze două volume ușor compensate, cu modele și funcții contrastante, folosind sticlă și lemn de pin pentru exterior.

 

Cabina cu glugă de Arkitektværelset As

Designul acestei cabine este unul interesant din mai multe motive. Pare interesant și neobișnuit și are o structură foarte protejată, așa cum sugerează și numele. Este, de asemenea, un design creat ca răspuns la mai multe reglementări stricte privind construcțiile din această regiune specială a Norvegiei.

 

Cabina de aici trebuie să aibă ferestre secționate, lambriuri din lemn, borduri triple și acoperișuri cablate de 22 până la 27 de grade. Deși acest lucru adaugă o mulțime de limitări proiectării, a permis, de asemenea, echipei de la Arkitektværelset As să pună un spin creativ asupra designului și să vină cu această structură unică.

 

Cabinele PAN de sivilarkitet espen surnevik as

Acesta este un set de cabine situate în frumoasa zonă forestieră Finnskogen din estul Norvegiei. Au fost proiectate de studio sivilarkitet espen surnevik as și pot fi închiriate individual. Ideea din spatele designului lor neobișnuit a fost să creeze o arhitectură care să se conecteze la pământ într-un mod unic.

 

Cel mai vizibil lucru despre ei este faptul că sunt ridicați cu 8 metri deasupra solului și sunt susținuți de cadre metalice subțiri. Cabinele propriu-zise au forme triunghiulare, asemănătoare corturilor și includ un etaj principal cu o bucătărie și o zonă de living, precum și o baie plus un mezanin cu o zonă de dormit.

 

Cabana Østfold de Lund + Slaatto Architects

Designul acestei cabine este interesant și neobișnuit în felul său unic. Forma acoperișului este destul de ciudată, deoarece se extinde în spate și se conectează la structura podelei, oferind astfel cabinei un aspect foarte protejat din această perspectivă. Aceasta nu este o structură mare.

 

Măsoară 60 de metri pătrați în total și a fost construit în 2013 de studioul Lund + Slaatto Architects. Ocupă un loc frumos în arhipelagul Oslofjord, cu vederi de coastă magnifice și o mulțime de copaci punctați în jur. Există două volume care alcătuiesc această cabină, o secțiune principală și o anexă mai mică. 

 

Sunt conectate printr-o terasă care ajută la consolidarea relației puternice dintre cabină și împrejurimile sale naturale.

 

Cabana Stokkøya de Kappland Arkitekter

De la distanță, pare a fi o umbră, o eroare în textura dealului. Pe măsură ce vă apropiați, forma unei cabine moderne începe să se formeze. Se află pe insula Stokkøya pe un deal frumos și luxuriant, cu vedere la mare. Vegetația redusă îi oferă o vedere curată și neobstrucționată și îi permite, de asemenea, să iasă în evidență.

 

Cabina urmează panta abruptă și aceasta o structurează indirect

niveluri multiple. În interior, se ajunge să urce de fapt panta pentru a ajunge la zonele din vârf. Acesta este un mod foarte interesant și eficient de a stabili o legătură puternică între cabină și terenul pe care se află. Acesta a fost un proiect finalizat de Kappland Arkitekter în 2018.

 

Cabana Lille Arøya de Lund Hagem

Această cabină este situată pe o insulă mică la care se poate ajunge doar cu barca. Are o topografie frumoasă cu diferențe mari de înălțime, roci expuse și vederi de coastă. Construirea unei cabane aici a fost o provocare. De fapt, după cum puteți vedea, această structură se află pe margine, pe o zonă stâncoasă mică și joasă, aproape de apă.

 

Este atașat la insulă cu o structură de piloți și se atașează la o casă existentă. Are două volume principale, unul care conține două dormitoare și altul care găzduiește zonele de living și de luat masa, precum și bucătăria. Acesta este un caz în care cabina îmbunătățește locul pe care stă, care în acest caz aduna doar resturi și nu a servit unui scop util. Acesta a fost un proiect al studioului de arhitectură Lund Hagem finalizat în 2014.

 

O casă mică de Atelier Oslo

Coasta de sud a Norvegiei se caracterizează printr-o topografie netedă cu roci curbate care coboară treptat spre apă. Aici Atelier Oslo a construit o căsuță frumoasă pentru doi artiști, un loc unde pot lucra, se pot inspira și admira frumusețea care îi înconjoară. Se așează pe un deal mic și devine încorporat în peisaj.

 

Pardoselile din beton sunt așezate pe diferite niveluri, care urmează conturul dealului și acest lucru creează o senzație minunată de scufundare. Stâncile devin o parte a designului interior, iar casa devine o parte a peisajului. Această relație specială este întărită pe mai multe niveluri.

Cabana Geilo

 

O mulțime de site-uri frumoase precum acesta sunt izolate. În timpul iernii, această cabină poate fi accesată numai cu snowmobilul sau schiurile. Ocupă o bucată de teren frumoasă, cu vedere la valea Geilo și trebuie să reziste la temperaturi dure și la ninsori abundente.

 

Drept urmare, arhitecții de la studioul Lund Hagem au trebuit să își adapteze designul la aceste cerințe specifice. Au creat o cabină de 150 de metri pătrați compusă din trei secțiuni principale: o zonă principală, o casă de oaspeți și un loc de parcare.

 

Ocupă cea mai joasă zonă a sitului și aproape dispare sub zăpadă iarna. Exteriorul este realizat din beton și cherestea de culoare închisă, care face referire la casele tradiționale găsite în această regiune. Designul este totuși unul modern.

 

Related Posts